Norgesmestere på Sentrum


Norgesmestere på Sentrum

Marianne Engh Aalerud fra Sør-Odal og Sofie Holterud fra Åsnes gikk helt til topps under skole-NM på Lillehammer onsdag og torsdag. De to jentene utdanner seg til helsefagarbeidere og går i samme klasse ved Sentrum videregående skole. Etter skolemesterskapet tidligere i skoleåret gikk duoen videre til fylkesmønstringen og så nå rett til topps i NM.

Norgesmestere på Sentrum

2017-04-27 19.03.30

Vinnerne Marianne og Sofie sammen med kontaktlærer Brita

De to er nå blitt enda mer motiverte til å ta fatt på yrkeslivet. At de klarer å gjøre det så bra er også en bekreftelse på at de har valgt riktig linje og er på rett vei.

2017-04-26 13.56.35

To glade vinnere Marianne og Sofie

2017-04-27 17.15.14

Stor jubel når vinnerne ble kåret

Undrer skole-NM på Lillehammer fikk de brynet seg på en tenkt situasjon i hjemmetjeneste eller ved sykehjem. Pasienten var en skuespiller, og rollespillet skjedde foran et publikum.

– Vi fikk case om hjerneslag og måtte sjekke blodtrykk, aktivisere pasienten og gi ernæringsråd. Til det fikk vi 10 minutter på oss til planlegging, skulle gjennomføre alt på 20 minutter og deretter 10 minutter med dommerne til slutt, forklarer jentene til avisa Glåmdalen.

2017-04-27 10.09.26

Marianne og Sofie i aksjon i rollespillet i NM

Marianne og Sofie opplyser videre til Glåmdalen at de er snart ferdige med sine to år på Sentrum, deretter følger to år i lære før de kan ta fagbrevet. Begge har allerede fått lærlingplass, Marianne ved Sør-Odal alders- og sykehjem, Sofie ved Åsnes sykehjem.