Skolens tilbud / Elektrofag

Elektrofag

Publisert 05.10.2011 19:19,
Sist oppdatert 28.09.2012 14:05
Velger du oss kan du jobbe med ulike elektriske installasjoner som lys-, varme, tele-, data- og alarmanlegg i bygninger, kontor- og forretningsbygg, eller som servicetekniker på elektronisk utstyr.

_DSC0415

Foto: Mona Nordøy

Skolen legger stor vekt på elevenes trivsel og medvirkning i skolehverdagen. Alle programområder krever praktiske og teoretiske kunnskaper. En stor del av undervisningen er praktisk rettet i form av øvelser på koblingsbrett, modeller, instrumentbruk, databruk og laboratorieøvelser. Vi benytter moderne teknisk utstyr i undervisningen. Skolen har et nært samarbeid med næringslivet i distriktet, og deler av den praktiske opplæringen foregår ute i bedrifter.
Elektro- og elektronikkfagene er godt betalte yrker som passer like godt for jenter og gutter. Ønsker du høyere utdanning kan du bygge videre på fagutdanningen. Du kan komme direkte inn på ingeniørhøgskole med fagbrev herfra.

elektrovg1_11

Foto: Jorunn Finstad

VG1 elektro
Tilbyr utdanning innen hovedområdene elektrofag, automatisering, elektronikkfag, kommunikasjon, flyfag eller sjøfartsfag. Vg1 elektro består i dag av to klasser.

VG2 elenergi
Kurset gir fordypning innen ulike fagområder rettet mot elektroinstallasjonsfagene: Telematikk, signal/ alarm/ overvåkning. Kurset kvalifiserer for videre opplæring i bedrift og en rekke yrker hvor det utføres installasjoner, vedlikehold og reparasjoner av elektriske og elektroniske systemer, anlegg og motorer.

VG2 data og elektronikk
Kurset gir deg videre opplæring i elektroniske komponenter, konstruksjon av enkle kretsløsninger, elektroniske måleinstrumenter, feilsøkning i elektroniske kretser, ulike former for kommunikasjon og bruk av PC og dataprogrammer.

VK3 dataelektronikerfaget
En dataelektroniker arbeider med installasjon, drift og vedlikehold av elektronisk og datateknisk utstyr, systemer og nettverk. En stor del av opplæringen foregår ute i bedrift.

Avdelingsleder: Leif Fenne, telefon 62 88 20 00.