Skolens tilbud / Restaurant- og Matfag

Restaurant- og Matfag

Publisert 25.11.2011 12:25,
Sist oppdatert 08.09.2017 15:30

- et studieprogram for deg som har sansen for mat

Skjermbilde 2011-11-25 kl. 12.37.46

Foto: Marit Thobiassen Strande

Visste du at Norge har vunnet verdensmesterskapet i kokkekunst fire ganger? Norge har like mange topprestauranter som Sverige og Danmark - ifølge Michelinguiden. Restaurant og matfag består av dyktige fagfolk som står klare til å lære deg å lage mat.
Selv et moderne samfunn kan ikke erstatte mennesket med maskiner innenfor dette fagområdet. Hotell- og næringsmiddelfag søker kreative unge mennesker som kan utnytte alle typer råvarer og liker å bruke fantasien til å komponere nye retter.

Avdelingen består av to grupper på VG1 og to grupper på VG2:
• Vg1 Restaurant- og matfag består i dag av 2 grupper.
• Vg2 Kokk- og servitørfag.
• Vg2 Matfag.

Avdelingen legger vekt på trivsel, ryddighet og et godt arbeidsmiljø. Klassene bruker pedagogiske metoder som PBL, samarbeidslæring og differensiering for å møte enkeltelevenes behov.

Vg1 kurset gir innføring i ernæringslære, råstoffer, hygiene og IK-mat, konservering, produksjon og servering av mat til bord og fat.

Avdelingsleder: Mariusz Synak-Migalski, telefon 478 66 070.